Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κούταλης «Νόστος»

Ο πολιτιστικός σύλλογος “Νόστος” στο χωριό της Νέας Κούταλης της Λήμνου έχει ως κύριο στόχο τη διατήρηση και την προώθηση της πλούσιας παράδοσης του χωριού. Μέσα από διοργάνωση εκδηλώσεων και προγραμμάτων που βασίζονται στην τοπική παράδοση, ο σύλλογος “Νόστος” στοχεύει να διατηρήσει ζωντανά τα έθιμα, τη γλώσσα, τη μουσική και τον πολιτισμό της περιοχής.

O “Νόστος” διοργανώνει εκδηλώσεις όπως πανηγύρια και φεστιβάλ που προωθούν τις παραδοσιακές τέχνες, την τοπική κουζίνα και την ιστορία της περιοχής. Αυτές οι εκδηλώσεις συμβάλλουν στην ενίσχυση του αισθήματος της ταυτότητας και ενώτητας μεταξύ των κατοίκων του χωριού και προσελκύουν επισκέπτες από διάφορες περιοχές προκειμένου να γνωρίσουν και να απολαύσουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Νέας Κούταλης. Με αυτόν τον τρόπο, ο σύλλογος συμβάλλει στη διατήρηση και τη μετάδοση της παράδοσης από γενιά σε γενιά και στην ανάδειξη της ιδιαίτερης πολιτιστικής κληρονομιάς της Λήμνου.

Οπτικοποίηση

Η Νέα Κούταλη αποτελεί ένα μικρό και γραφικό ψαροχώρι νότια της Λήμνου, το οποίο ιδρύθηκε το 1926 στη θέση Αγία Μαρίνα, στην πλαγιά του λόφου Στρομπόλιθος. Το χωριό ανέπτυξαν οι πρόσφυγες από την Κούταλη της Προποντίδας, οι οποίοι, παρά τις δυσκολίες, συνέχισαν εδώ την αγαπημένη τους τέχνη, τη σπογγαλιεία.

Η ναυτική παράδοση και η τέχνη της σπογγαλιείας αποτέλεσαν τον πυρήνα της κοινότητας του χωριού και για αυτό ήταν η βασική έμπνευση για το λογότυπο του πολιτιστικού συλλόγου “Νόστος”. Η Digilust αποφάσισε να αξιοποιήσει οπτικά το παραδοσιακό τιμόνι του καϊκιού, χρησιμοποιώντας μόνο αυτό ως στοιχείο από τον πλούτο της ναυτικής κληρονομιάς. Αυτή η επιλογή βασίστηκε στην ανάγκη για άμεση επικοινωνία του μηνύματος που αφορά τη χρήση των καϊκιών από τους δύτες, η οποία συνδέεται στενά με την τοπική παράδοση.

Στο κέντρο από το κυκλικό σχήμα του τιμονιού, τοποθετήσαμε το όνομα του συλλόγου με μία σύγχρονη στοίχιση. Επιπλέον, ενσωματώσαμε τη φράση “πολιτιστικός σύλλογος Νέας Κούταλης” στο κυκλικό σχήμα του τιμονιού, αντικαθιστώντας ορισμένη έκταση από τη σχεδιαστική δομή του τιμόνιού καθιστώντας το tagline μέρος της αρχιτεκτονικής του λογότυπου. Τα χρώματα που επιλέξαμε, το μπλε και το πράσινο, αντιπροσωπεύουν τη θάλασσα και τη φυσική ομορφιά του λιμανιού κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Το αποτέλεσμα είναι ένα συμπαγές, καλαίσθητο λογότυπο με μια σύγχρονη αισθητική που αντανακλά την πλούσια κληρονομιά και τη ζωντανή κοινότητα της Νέας Κούταλης.

Νόστος

Scope

  • Branding
  • Graphic Design

Δείτε όλα τα project

Projects

Είστε έτοιμοι;

Επικοινωνία