Skip to main content
Home » Marketing » Η πορεία προς το Digilust: Φωτογραφία και Graphic Design

Ανήκω στη γενιά που γεννήθηκαν τα social media. Το πρώτο μου προφιλ το δημιούργησα (για όσους το θυμούνται) στο Hi5 to 2006. Και ύστερα μεταπήδησα στο Facebook το 2007. Ήμουν τότε 20 χρονών. Καθώς ιδέα δεν είχα ότι η σχέση μου με το διαδίκτυο θα παρέμενε για πάντα ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς μου. Τα άλλα δύο σημεία ήταν η τέχνη και η επικοινωνία. Όλα αυτά κάπως ευθυγραμμίστηκαν με τα χρόνια και δημιουργήθηκε το Digilust Digital Creative Agency. Ένα creative agency που δημιουργεί εργαλεία και παράγει περιεχόμενο για επιχειρήσεις στο διαδίκτυο.

Είμαι η Μαρία Κουμιανού,

founder της Digilust Digital Creative Agency. Και αυτό είναι ένα blog post που έπρεπε να είχα γράψει καιρό τώρα.

Τυχαία γεγονότα μετά τις ακαδημαϊκές μου σπουδές πάνω στην τέχνη με έφεραν σε επαφή με τον κλάδο της διαδικτυακής επικοινωνίας πολιτιστικών χώρων. Η αποκέντρωσή μου στο νησί της Λήμνου επέτρεψε την εκδήλωση της ανάγκης μου για δημιουργία και έκφραση. Ως αποτέλεσμα ήρθα σε πολύ στενή επαφή με το μέσο της φωτογραφίας. Από προσωπική εμπειρία τότε ανακάλυψα την επικοινωνιακή δυναμική της εικόνας. Και βούτηξα με τα μούτρα τόσο στην εικαστική φωτογραφία όσο και στην εμπορική. Λίγο αργότερα το Graphic Design ήρθε και κούμπωσε σαν βδέλλα πάνω στην εμπορική χρήση της φωτογραφίας. Όχι τυχαία. Οι εμπειρία που απέκτησα από την συνεργασία με επιχειρήσεις ως υπάλληλος στο μεσοδιάστημα, μου απέδειξε ότι ο συνδυασμός αυτών των δύο τεχνών, έχει την ικανότητα να εκτοξεύσει μία επιχείρηση διαδικτυακά όταν υπάρχει παράλληλα και ένα πραγματικά χρήσιμο και καλαίσθητο προϊόν ή υπηρεσία.

Λήμνος και Φωτογραφία

Η απόφαση μου να καλύψω το κενό στην αγορά της Λήμνου στο διαδικτυακό marketing δεν άργησε. Πίστεψα ότι οι γνώσεις μου μπορούν να είναι χρήσιμες όχι μόνο για μία επιχείρηση αλλά και για πολλές ταυτόχρονα. Με λίγο τύχη κατάφερα να βρω καταξιωμένους επαγγελματίες στο χώρο με τη βοήθεια των οποίων δημιουργήθηκε η ομάδα dream team. Έτσι φτάνουμε στο σήμερα και στην δημιουργία του creative agency με την επωνυμία Digilust. Αν και είναι γνωστό ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος καθώς βρισκόμαστε σε μία εποχή όπου τα πάντα μπορούν να γίνουν απομακρυσμένα, θεωρώ ότι η δια ζώσης επαφή με την εταιρία που θα συνεργαστεί ένας επιχειρηματίας για να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιεχόμενο, παίζει καθοριστικό ρόλο. Αυτό είναι και το βασικό πλεονέκτημα που μας κάνει να ξεχωρίζουμε στην αγορά.

Μετά από έναν χρόνο λειτουργίας μας και συνεργασίας με επιχειρήσεις όπως η lieon.gr. Η Romeo Seaside Restaurant, η Treat Me Well και η Μagic Wood. Η Kale Alti Residencies, η Isola,  η Εμπορική Ψάρρας. Καθώς και η Panas Farming Solutions, ανάμεσα σε άλλες έγινε ξεκάθαρο ότι: Η φωτογραφία αποτελεί έναν ισχυρό τρόπο για να εκφράσουμε μηνύματα. Να προκαλέσουμε συναισθήματα καθώς και να προσελκύσουμε την προσοχή του κοινού. Στον κόσμο του digital marketing, η χρήση εντυπωσιακών φωτογραφιών είναι απαραίτητη για να κάνουμε μια επιχείρηση να ξεχωρίσει. Μια καλή φωτογραφία μπορεί να ενισχύσει την αξιοπιστία της επιχείρησης. Να προβάλει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της καθώς και να προκαλέσει το ενδιαφέρον των πελατών.

Γραφιστική

Ωστόσο, η φωτογραφία μόνη της μπορεί να μην είναι αρκετή για να διακρίνετε μια επιχείρηση σε έναν κορεσμένο ψηφιακό χώρο. Εδώ είναι πού εμφανίζεται το graphic design. Και το graphic design συμβάλλει στη δημιουργία ενός συνεκτικού και αναγνωρίσιμου οπτικά brand για μια επιχείρηση. Συνδυάζοντας το καλό graphic design με την κατάλληλη φωτογραφία, μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακά στοιχεία γραφιστικά στοιχεία, που θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον του κοινού. Αυτό περιλαμβάνει τη σχεδίαση λογοτύπων ή banner ή social media posts, καθώς και άλλο υλικό που χρησιμοποιείται στην προώθηση. Ένα καλό παράδειγμα εφαρμογής είναι η χρήση γραφικών στα social media. Ένα προσεκτικά σχεδιασμένο γραφικό μπορεί να κάνει τη φωτογραφία να ξεχωρίσει, και να ενισχύσει το μήνυμα που προσπαθούμε να μεταφέρουμε στο κοινό. Το graphic design που είναι συνεπής με το brand της επιχείρησης μπορεί να δημιουργήσει αναγνωρισιμότητα και εμπιστοσύνη στους πελάτες.

Στην αρχή, ποτέ δεν φανταζόμουν ότι η αγάπη μου για τη φωτογραφία ή το graphic design και το διαδίκτυο θα οδηγούσε στη δημιουργία της Digilust. Σήμερα, βλέπω πώς οι τρεις αυτές αγάπες συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μία εταιρεία, που επιτρέπει σε άλλες επιχειρήσεις να ξεχωρίσουν σε έναν ανταγωνιστικό ψηφιακό κόσμο. Είμαι υπερήφανη για το ταξίδι που με οδήγησε εδώ και ευγνώμων για την ομάδα που δημιουργήσα.

Digilust

Ανήκω στη γενιά που μεγάλωσε με τα social media, αλλά η Digilust δεν είναι απλά μία ακόμη επιχείρηση στο διαδίκτυο. Είναι το όνειρό που δεν ήξερα ότι είχα. Και το βλέπω τώρα να παίρνει μορφή. Είναι η ευκαιρία να βοηθήσω άλλους να εκφράσουν το μήνυμά τους. Να ενισχύσουν την αξιοπιστία τους και να ξεχωρίσουν σε έναν ψηφιακό κόσμο γεμάτο ανταγωνισμό.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με πάθος για να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στις επιχειρήσεις. Και να τις βοηθήσουμε να επιτύχουν. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ενδιαφέροντα συνάντηση της φωτογραφίας και του graphic design μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους για το digital marketing.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας στηρίζουν και συνεργάζονται μαζί μας σε αυτό το ταξίδι. Τα καλύτερα είναι ακόμη μπροστά μας. Και ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε περισσότερα αξιόλογα έργα για τους πελάτες μας. Καθώς και να συνεχίσουμε την ανάπτυξη της Digilust Digital Creative Agency.

Αν σας ενδιαφέρει να ενημερώνεστε από μας σχετικά με τις εξελίξεις στην διαδικτυακή επικοινωνία μπορείτε να κάνετε subscribe και να λαμβάνεται το newsletter μας.

Αν έχετε κάποιο project στο μυαλό σας, ή θέλετε να βελτιώσετε την διαδικτυακή σας παρουσία, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να συζητήσουμε τις επιλογές προς αυτή την κατεύθυνση.

Δείτε εδώ τις υπηρεσίες μας αλλά και τους συνεργάτες μας.

Μ.Κ.