Skip to main content
Home » Marketing » Είσαι ερωτευμένος με την επιχείρησή σου;

Είσαι ερωτευμένος με την επιχείρησή σου;

Αντιμετωπίζεις την επιχείρηση σου με την αγάπη και τη φροντίδα που της αξίζει;

Το να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση είναι λίγο σαν να ερωτεύεσαι. Είναι συναρπαστικό. Θέλεις να απολαμβάνεις κάθε στιγμή και να είστε ο καλύτερος εαυτός σου κάθε λεπτό της κάθε μέρας.

Ωστόσο, αφού η αδρεναλίνη υποχωρεί, η πραγματικότητα έρχεται και μπορεί να ανακαλύψεις ότι δεν είναι όλα τόσο υπέροχα στη λειτουργία μιας επιχείρησης. Μάλιστα, θα υπάρξουν εργασίες που δεν σου αρέσει να κάνεις. Δραστηριότητες που θα βρεις βαρετές, τεχνικές δυσκολίες που θα δοκιμάσουν την υπομονή σου. Και πελάτες και πωλητές που μπορεί να σε προκαλέσουν.

Δυστυχώς, το να είσαι ιδιοκτήτης επιχείρησης δεν σημαίνει ότι είναι και όλα ρόδινα.

Ευτυχώς, ωστόσο, μπορείς να αναζωπυρώσεις τις φλόγες του πάθους για την επιχείρησή σου. Μετά το τέλος του μήνα του μέλιτος κάνοντας μερικές ανεπαίσθητες αλλαγές στον τρόπο εργασίας και σκέψης σου. Ακολουθούν έξι συμβουλές για να ερωτευτείτε ξανά τη μικρή σας επιχείρηση.

  1. Ανάθεσε σε άλλους εργασίες που θεωρείς μονότονες

Αν πραγματικά δεν χρειάζονται την προσωπική σας προσοχή ή τεχνογνωσία, τότε, σκεφτείτε να τα παραδώσετε σε κάποιον που είναι απόλυτα ικανός να τις φροντίσει. Έτσι, εάν η καταχώριση δαπανών στο λογισμικό σας ή οι προτάσεις για βελτίωση των καθημερινών εκκρεμοτήτων σας βαραίνουν, χαλαρώστε αναθέτοντας την ευθύνη σε έναν υπάλληλο ή έναν εξωτερικό συνεργάτη.

  2. Βελτιώστε τις διαδικασίες για να κάνεις τα πράγματα να λειτουργούν πιο ομαλά

Εμείς ενεργοποιούμαστε όταν βρίσκουμε τρόπους να «εφευρίσκουμε ξανά τον τροχό». Να κάνουμε την επιχείρησή μας πιο αποτελεσματική. Ρίξε μια αντικειμενική ματιά στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεσαι τους υπαλλήλους σου. Παράγεις τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου. Και γενικά διευθύνεις την επιχείρησή σου για να προσδιορίσεις πού η παραγωγικότητά σας δημιουργεί εμπόδια. Στη συνέχεια, συζητήστε με την ομάδα σου και ανακαλύψε τακτικές και εργαλεία που μπορούν να βελτιώσουν τη ροή εργασίας και να αποφέρουν καλύτερα αποτελέσματα.

  3. Αφιερώστε δημιουργικό χρόνο στην επιχείρηση σας.

Έχοντας συνεργαστεί με πολλές εταιρείες, μάθαμε ότι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πρέπει να αφιερώνουν χρόνο όχι μόνο για να κάνουν τη δουλειά, αλλά και για να προγραμματίσουν. Ανεξάρτητα από το πόσο μικρή ή μεγάλη είναι η επιχείρησή σου, πρέπει να λάβεις υπόψη τη μεγάλη εικόνα. Να προσδιορίσεις στόχους και να δημιουργήσεις έναν οδικό χάρτη που θα σας καθοδηγήσει προς την επιτυχία. Συνιστούμε να προγραμματίζεις χρόνο στο ημερολόγιό σου, τουλάχιστον εβδομαδιαία. Για να επανεξετάζεις το κύριο σχέδιο σου και να ελέγχεις την πρόοδό σου προς την επίτευξη των στόχων σας.

  4. Γίνε μέλος μιας επαγγελματικής ομάδας δικτύωσης με ενεργά και ενθουσιώδη μέλη

Η συναναστροφή πρόσωπο με πρόσωπο με εμπνευσμένους επιχειρηματίες και επαγγελματίες πάντα μας παρακινεί. Η ενέργεια και ο ενθουσιασμός είναι πραγματικά μεταδοτικά. Βγες εκεί έξω για να συνδυάσεις, να αναπροσαρμώσεις και να αναβιώσεις την επιχειρηματική σου ώθηση και αποφασιστικότητα.

  5. Βρες νέες ευκαιρίες

Όταν αναζητούμε τρόπους να επεκταθούμε επιχειρηματικά και να εισέλθουμε σε νέες αγορές, μας αναζωογονεί. Και αισθάνομαστε ιδιαίτερα ζωντανοί όταν μπορούμε να προσθέσουμε νέα μέλη στην ομάδα. Οι νέες ευκαιρίες μπορούν να επαναφορτίσουν τις μπαταρίες σου όσο τίποτα άλλο.

  6. Υπενθύμισε στον εαυτό σου τα καλά πράγματα

Όταν είσαι σε σχετική αγαπητική νηνεμία με την επιχείρησή σου, προσπάθησε να θυμηθείς τις θετικές πτυχές της επιχειρηματικότητας. Κάνε μια λίστα με αυτά για τα οποία είσαι ευγνώμων. Καθώς υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας τα προνόμια (όπως μεγαλύτερος έλεγχος του προγράμματός μας, ικανότητα επιλογής των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάζομαστε, απεριόριστες ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης και άλλα), έτσι, οι παγίδες φαίνονται πάντα λιγότερο σημαντικές.

Μην χάνεις την ελπίδα σου εάν δεν αισθάνεσαι αυτήν τη στιγμή αγάπη για την επιχείρησή σου όπως παλιά. Και αν η σπίθα μπορεί να τρεμοπαίζει καθώς αντιμετωπίζεις τις καθημερινές πραγματικότητες και τις προκλήσεις της επιχειρηματικότητας, δεν χάνονται όλα. Με λίγη προσπάθεια, προσαρμογές και υπομονή, μπορείτε να αναζωογονήσεις τη στοργή και να διατηρήσεις την αγάπη σου ζωντανή.

Έτσι δεν κάνουμε και στις προσωπικές μας σχέσεις;

Η Digilust είναι εδώ για να αναλάβει όλη τη δουλειά πρόκληση της προώθησης της επιχείρησης σου online. Και υποσχόμαστε ότι θα σε βοηθήσουμε να ξανα-ερωτευτείς την επιχείρηση σου όπως της αξίζει.

Επέλεξε σήμερα μία ή και παραπάνω από τις υπηρεσίες μας από τις οποίες θα σε ενδιέφερε να αποδεσμευτείς και νιώσε πως είναι να συνεργάζεσαι με νέους και ενθουσιώδης επαγγελματίες του χώρου.